Om Hunch

Hunch drives av Kim René som er grafisk designer, UX-/UI-designer og pedagog. Han jobber som designer for Aboveit og har i en årrekke vært studieleder og lærer for blant annet Kristiania, Der ledet han hele designutdanningen i Oslo og Bergen, som er en utdanning som blander grafisk design og interaksjonsdesign (eller UX om du vil).

Noen av hans tidligere studenter jobber / har jobbet for Anti, Mission, Molberger / Minsk, TRY, Manyone, Design Container, Dinamo, WeOslo, Mvh, Schjærven, KnowIt / Creuna, Aboveit, Uniform, ARC, Foll reklame, Kikkut, Geelmuyden Kiese, Willy Nikkers, Los&Co m.fl.

Back in 2003 ble han utdannet grafisk ingeniør og grafisk produksjonsleder. Hva lærte han der, egentlig? – Blant annet typografi, visuell kommunikasjon, kreativ problemløsning, prosjektstyring og organisasjonsledelse, C++programmering og ergonomi i digitale medier (eller UX-design på godt norsk).

Han startet i Forsvaret som både grafisk designer, webansvarlig, fotograf og intern journalist, i tillegg til å undervise på Forsvarets ingeniørhøyskole. Veien gikk videre til fagskolene Noroff og Kristiania med innstillingen å sørge for at studentene kommer lenger enn han selv. Senere studerte han praktisk pedagogikk på OsloMet og frilanset som designer ved siden av fulltidsjobben.

Målrettet utdanning

På Fagskolen Kristiania ble hans personlige mål å bli norges beste faglige og pedagogiske designutdanning innen 5 år. Utdanningen ble derfor en miks av grafisk design og interaksjonsdesign. Han startet i 2017 og i 2022 nådde han målet gjennom målinger i «Studiebarometeret» – en årlig studentundersøkelse der alle fagskoler og høyskoler i Norge blir målt på en skala fra 1–5.

Bildet under viser en oppsummering av undersøkelsen:

I 2012 registrerte han selskap og har tatt frilansoppdrag ved siden av.

Kreativ sjel

På fritiden lager han musikk og har drevet egen nettbutikk, silketrykket egne t-skjorter, laget forretningsplan på «Litteraturhuset for designere» og vurderer å skrive en praktisk-teoretisk pensumbok om grafisk design og UX for fagskole- og bachelorstudenter – eller starte en helt ny type skole i Norge. Han smådrømmer litt om mye.

Ta kontakt om du trenger hjelp med ide- og konseptutvikling, digital produktdesign, visuell identitet, UX-/UI-design, grafisk design, skreddersydde kurs eller workshops.

Vi sees.