Hunch drives av Kim René. Han er grafisk designer, pedagog og studieleder ved fagskolen Kristiania – grafisk design.

På Kristiania leder han hele grafisk design-studiet, for Oslo og Bergen. Det betyr å ha ansvaret for det faglige og pedagogiske innholdet på studiet, gjennomføring og tilrettelegging av undervisning, oppfølging av lærere og studenter, fasilitering og sensur. Han underviser også mye selv, noe han har gjort siden 2009. Ved siden av lærerjobben, frilanser han som grafisk designer.

Noen av hans tidligere studenter jobber / har jobbet for Mission, Minsk, TRY, Studio Vues / Manyone, Design Container, Dinamo, WeOslo, Mvh, Schjærven, KnowIt / Creuna, Aboveit, Uniform, Foll reklame, Anti, Kikkut, Geelmuyden Kiese, Willy Nikkers, Los&Co.

Han er utdannet som grafisk ingeniør og grafisk produksjonsleder back in 2003. Hva lærte han der, egentlig? – Blant annet typografi, visuell kommunikasjon, problemløsning, prosjektstyring og organisasjonsledelse, samt valgfag i C++programmering og ergonomi i digitale medier, eller UI/UX-design på godt norsk.

Han startet som grafisk designer i Forsvaret og ble etter hvert både designer, webansvarlig, fotograf og intern journalist, i tillegg til å undervise på Forsvarets ingeniørhøyskole. Veien gikk videre til fagskolene Noroff og Kristiania med det innstillingen å sørge for at studentene kommer lenger enn han selv – og studerte praktisk pedagogikk på OsloMet ved siden av fulltidsjobben.

På Fagskolen Kristiania ble hans personlige målsetting å bli norges beste faglige og pedagogiske grafisk design-utdanning i løpet av 5 år. I 2022 nådde han målet gjennom «Studiebarometeret» – en årlig studentundersøkelse der alle fagskoler og høyskoler i Norge blir målt på en rekke faktorer på en skala fra 1–5.

Bilder under viser en oppsummering:

På fritiden lager han musikk og har drevet egen nettbutikk, silketrykket egne t-skjorter, laget forretningsplan på «Litteraturhuset for designere» (er du investor?) og har planer om å skrive en praktisk-teoretisk pensumbok om grafisk design for fagskolestudenter. Han drømmer også om å lage nye «Hyper Island»-skolen i Norge.

Ta kontakt om du trenger hjelp med ideutvikling, visuell identitet, ux-design. kursing og workshops – eller har et godt jobbtilbud .)

Vi sees.